Dating Tips

Je eerste indruk

Je eerste indruk kun je in het daten op velerlei manieren uitleggen. In deze blog diep ik een aantal ‘eerste indrukken’ uit.

Je eerste indruk van een zoekresultaat
Zo kan het zomaar zijn, dat jij bij ‘je eerste indruk’ denkt aan dat moment waarop je de zoekprofielen bekijkt op de datingsite of datingapp. Je eerste indruk van de foto en, afhankelijk van de instellingen, het eerste stukje van de profieltekst dat zichtbaar is in de zoekresultaten, is vaak bepalend of je erop klikt of niet. Wat gebeurt er in die split-second?

De eerste foto

Je ziet een kleine versie van de eerste foto die iemand heeft geplaatst. Jij hebt in één oogopslag bepaald of degene op de foto je aanspreekt of niet. Als hetgeen je ziet niet heel vreselijk is, klik je er waarschijnlijk op. Of je leest de eerste zinnen van de profieltekst. En als je de foto echt vreselijk vindt, klik je meteen door. Zo snel kan het gaan…..

De eerste zinnen van de profieltekst

Als je bij de instellingen naast het zichtbaar worden van de profielfoto ook hebt aangeklikt dat je een stukje van de profieltekst wilt zien, lees je de eerste zinnen. Als hetgeen je leest meer is dan de geijkte, platgetreden paden, heeft diegene kans dat je het profiel opent. Als je er ziet staan ‘Volgt nog’ of ‘Tja, wat moet ik hier nu schrijven’ of ‘Leuk dat je mijn profiel bekijkt’ dan is het profiel al weg geklikt.

Zo zie je maar: je moet van heel goede huize komen, wil je de kans hebben om verder te komen dan de eerste indruk-fase.

Je eerste indruk van het profiel
Waar kijk jij naar als je een profiel bekijkt? Je eerste indruk bepaalt of je het profiel gaat doornemen. Check voor jezelf eens wat dan voor jou doorslaggevend is. En of dat ook de beste keuze is. Want de eerste indruk wordt soms bevestigd in het vervolg van de tekst of de verdere foto’s. Veel vaker komt het voor dat als je doorleest je indruk verandert; je geïnteresseerd raakt of op andere foto’s de ander heel anders ervaart.

Singles die al eens met mij hebben gezocht op een site weten het: we bekijken het héle profiel en alle foto’s en pas dan maken we een keuze. Dan ga je ervaren dat er dan meer profielen bij je favorieten terechtkomen. Gewoon, omdat je meer ziet en leest en geboeid raakt. Ga het zelf eens uitproberen of vraag een online zoeksessie bij me aan en je zult versteld staan hoeveel favorieten je markeert.

Je eerste indruk van je date
Ben jij de single die bij de eerste aanblik van je date als die komt aanlopen al weet of het wat wordt of niet? Of neem je een aantal dingen waar en ga je vervolgens nieuwsgierig ontdekken hoe hij of zij verder is?

Als je lijkt op de meeste singles die ik coach, ben je kampioen in die eerste indruk. En net als op al die andere momenten tijdens het daten, is het van belang om goed te worden in de vijfde en zesde indruk. Want als jij mij zou beoordelen op die eerste indruk, had je waarschijnlijk niet eens tot hier doorgelezen. Al die 23 jaar dat ik nu singles coach, is in de praktijk gebleken dat de meeste stellen die langdurig gelukkig met elkaar worden, dat niet meteen hebben gezien en gevoeld bij de eerste indruk. Sterker nog: ik heb ze soms weleens moeten overhalen om toch die tweede date te doen. En menigeen heeft daar geen spijt van.

Author Since: May 31, 2021

Related Post