Dating Tips

Afspreken van een date

Voor het afspreken van een date is het goed om even na te denken wat er allemaal bij komt kijken. Misschien denk je dat je gewoon even een datum en tijd afspreekt, maar het is meer dan dat.

Moment
Als je aan het daten bent, is het van belang elkaar zo snel mogelijk te gaan ontmoeten. Dat voegt namelijk heel veel toe aan de indruk die je van elkaar krijgt.

Eindeloos mailen zorgt ervoor dat je waarschijnlijk meer informatie over jezelf prijsgeeft dan je achteraf misschien fijn vindt. Een groter risico is dat ieder van jullie de mails leest vanuit je eigen referentiekader en er aannames door doet die wellicht niet overeenkomen met de werkelijkheid. Daardoor ontstaat een onjuist beeld en kan de uiteindelijke date een desillusie zijn.

Het is daarom aan te bevelen ervoor te kiezen elkaar zo snel mogelijk te ontmoeten. Dat kan al geïnitieerd worden in het contactverzoek of in de eerste mail direct daarna.

Initiatief
in deze moderne tijd zou je denken dat het vanzelfsprekend is dat jullie allebei het initiatief kunnen nemen. En dat is ook zo. Toch vinden vrouwen het vaak fijn als het initiatief wordt genomen door de man. Het voelt plezierig voor hen om te voelen dat hij moeite wil doen.

Ook mannen stellen het op prijs als de ander initiatief neemt. Vooral mannen die vallen voor zelfstandige vrouwen meten dat onder andere af aan het initiatief nemen voor een date.

Waar jij voor kiest, vertelt dus iets over jou. Over wat je fijn vindt, over wat je leuk vindt en wat je van jezelf wilt laten zien.

Wanneer
Zodra duidelijk is dat jullie gaan afspreken, prik dan meteen een datum. En natuurlijk is die binnen afzienbare termijn. Het kan zijn dat iemand het komende weekend al bezet is, maar voor het weekend erna valt er wellicht wat te schuiven.

Aan de flexibiliteit en vooral de bereidwilligheid om op redelijk korte termijn elkaar te ontmoeten, kun je ook wat aflezen. Natuurlijk, er kunnen verplichtingen zijn waar je niet onderuit kunt. Maar alleen al het gevoel dat je bereid bent om een ander moment te vinden, kan al plezierig overkomen bij de ander. Als het dan geen weekenddag wordt, kun je wellicht wel bijvoorbeeld op vrijdag aan het begin van de avond een wandeling in een park plannen (in de tijd van het jaar dat het dan licht is).

Als je nieuwsgierig bent naar elkaar en elkaar graag wilt ontmoeten, is er altijd wel een moment te vinden.

Author Since: May 31, 2021

Related Post