Dating Tips

Wat lees jij in een profiel?

Misschien wel het allerleukste deel van mijn werk als datingcoach is het vragen aan een single: ‘wat lees jij in een profiel?’. Dat is namelijk een van mijn vragen in een zoeksessie als ik samen met een single die ik coach profielen op een datingsite bekijk.

Zo’n zoeksessie is een eye-opener voor die single. Totdat ze zo’n sessie met mij gedaan hebben, geloven ze mij niet als ik zeg dat ik maar 100 singles nodig heb om voor hem of haar De Ware te vinden. En eerlijk gezegd zijn het er zelfs vaak meerdere uit die 100.

Waarom het moeilijk te geloven is
De vraag om zo’n zoeksessie samen te doen, komt vaak voort uit de ervaring dat er ‘niemand op de site staat die bij me past’, zoals de single dat dan zegt. Als dat je ervaring is, dan is het logisch dat het zeer verrassend is als we er samen al snel een stuk of drie tot zes vinden.

Natuurlijk ben ik geen tovenaar en kan ik niet stiekem zomaar andere profielen in een site toveren. En toch is het zo dat in zo’n zoeksessie er ‘ineens’ een aantal geschikte kandidaten gevonden wordt.

Waarom jij ze zelf niet vond
je bent waarschijnlijk nieuwsgierig waarom je ze zelf niet vond. Daar kan ik meerdere blogs aan wijden, wat ik in de komende tijd ook zal doen. Het heeft alles te maken met goed zoeken en weten hoe de zoekresultaten tot stand komen. Omdat ik ooit de eerste datingsite van Nederland startte, ken ik ook de ins en out’s van de techniek er achter. Daardoor kan ik je veel leren over het zoeken en vinden van geschikte kandidaten. Dat doe ik in mijn workshops en dating coaching programma’s.

Zodra je die fijne kneepjes weet, gaat het om het doornemen van het profiel. Over: wat lees jij in een profiel. Dat betekent het kijken naar de foto’s en het doorlezen van de tekst. Daar wil ik je in dit blog wat meer over vertellen.

Wat schrijft iemand over zichzelf
In het eerste deel van het profiel schrijft de single vaak iets over zichzelf. Hoe lees jij dat en wat haal je uit de tekst?

Wat belangrijk is, is dat je een beeld krijgt of een indruk van de mens achter het profiel dat je bekijkt. Dat betekent dus dat het vooral van belang is dat je de sfeer proeft en een gevoel krijgt bij diegene. Daarvoor kijk je niet naar de letterlijke tekst, maar lees je tussen de regels door. Daarmee krijg je immers meer gevoel bij iemand en een andere indruk.

Wat lees jij dan in een profiel? Is het de warmte en de betrokkenheid van diegene, voel je de aandacht en de zorgzaamheid, ervaar je het tempo waarin iemand leeft, ontdek je de manier waarop iemand in het leven staat, of….?

En zijn het dan jouw aannames of ingevulde verlangens of is het de waarheid of mis je wellicht iets om dat te kunnen vaststellen?

Author Since: May 31, 2021

Related Post