Dating Tips

Geef jij alles voor de liefde in je leven?

Laat ik maar eens met een stevige vraag beginnen deze keer: geef jij alles voor de liefde in je leven? Ik realiseer me goed dat die vraag overweldigend kan overkomen; dat ik je er mee overvraag. Dat je zegt: ‘Nou, Denise, álles is wel heel veel gevraagd.’

Het kan ook zijn dat jij degene bent, die grif ‘Ja’ antwoordt op deze vraag. Ook prima.

Er is namelijk geen goed en geen fout antwoord op deze vraag. Het antwoord kan wel duidelijk maken waar jij staat, hoe je in het daten staat en wat je voor het hebben van een partner over hebt. En ook dan is daar weer een toelichting bij nodig. Daarom dit keer maar eens een blog om al die facetten uit te leggen.

Welk type je bent
Jouw reactie vertelt waarschijnlijk welk type je bent. Dat is fijn om helder te hebben. Dat kun je namelijk ook goed gebruiken als je gaat daten. Want als jij goed weet wie je bent, weet je vermoedelijk ook wie daarbij past en wie wat minder. En als je dat nog niet weet, dan is er zeker aanleiding om eens een coachingsgesprek met me in te plannen, want dan moet je dat fundament echt eerst gaan leggen om succesvol te kunnen daten. Dat vormt de stevige basis, waardoor je sneller en makkelijker je partner vindt.

Even los van welke typologie je aanhangt, of dat nu het Enneagram is, Myers Briggs of Insights bijvoorbeeld, je zult iets voelen in jezelf als je denkt aan ‘alles geven voor de liefde van je leven’.

Vanzelfsprekend contact; de klik
Als jij een bepaald type bent, geef jij alles voor de liefde van je leven als hij of zij het type is dat bij jou past. Dan voel je de welbekende klik, loopt het contact dat jullie hebben als vanzelfsprekend en hebben jullie aan een half woord genoeg. Voor zo’n type geef jij alles. Voor zo’n type geef jij alles van jezelf, want je wilt hem of haar veroveren.

Ben je een ander type, dan heb jij meer nodig om te kunnen zeggen: ‘ik geef alles voor de liefde van mijn leven’. En wellicht ben jij wel het type dat dat nooit zal zeggen. Je kunt heel veel van je partner houden, maar zult die zin nooit uitspreken. En het type dat bij jou past, zit daar vermoedelijk ook niet mee. Toch laat je op allerlei manieren voelen aan je date of je partner wat hij of zij voor je betekent.

Vrijheid, verbondenheid, gebonden zijn
Een ander aspect wat een rol speelt bij het kunnen zeggen ‘ik geef alles voor de liefde van mijn leven’ is het gevoel dat het jou geeft. Sommigen voelen zich door deze zin beknot in hun vrijheid. Voelen zich er eerder door gebonden en daar zit een zweem van ‘dwang’ of ‘moeten’ in. Krijgen een gevoel van inleveren in plaats van iets winnen, extra krijgen of toevoegen aan je leven.

Een uitspraak als ‘ik geef alles voor de liefde in mijn leven’ voegt voor hen beter als die net iets anders mag zijn en tot uitdrukking brengt hoezeer jullie verbonden zijn met elkaar. De woorden ‘alles geven’ maakt het net te veel. Het gaat hen dan om de verbondenheid in vrijheid en daar kun je natuurlijk je eigen woorden aan geven en het op jouw manier laten voelen.

Weer anderen horen juist graag ‘ik geef alles voor de liefde van mijn leven’ omdat ze daarmee een bewijs krijgen van de liefde. Net zoiets als de ring bij een huwelijk of de status van echtgeno(o)te. Dan is het voor hen ‘echt’.

Voor wat het waard is, is dan het mooie gezegde dat daarbij past. Want of je je vrij voelt of verbonden, bewijs nodig hebt of gewoon voelt hoe het tussen jullie zit, zit in jezelf. Het gaat hen dan om de verbondenheid in vrijheid en daar kun je natuurlijk je eigen woorden aan geven en het op jouw manier laten voelen. En het is raadzaam om -voordat je gaat beginnen met daten- voor jezelf op een rijtje te zetten waar je precies staat en hoe je op basis van die nulmeting/conclusie je date-strategie bepaalt. Want alleen dan zul je doelgericht je partner gaan selecteren en met succes.

Wat betekent het voor het daten?
Of jij degene bent die bij wijze van spreken direct ruimhartig zegt ‘ik geef alles voor de liefde van mijn leven’ of degene die daar meer terughoudend in is, wordt ook zichtbaar in je date-acties. Onbewust is dat te herkennen.

Het is het verschil tussen ‘in volle vaart’ ervoor gaan en de kat uit de boom kijken. En alles wat ertussen zit natuurlijk. Het hangt af van bijvoorbeeld je leeftijd, je levenservaringen, je situatie en hoe je in elkaar steekt.

Author Since: May 31, 2021

Related Post